דלג לתוכן המרכזי

funzugy

כולם מדברים על הקליק

פורסם ב - 16/03/2017 בשעה 20:07

2
689
אבל לדעתי גם ל"אנטי-קליק" יש מקום. כדאי להכיר אותו, שכן הוא שם. הוא אורב במעברים, בין דרך התקשרות אחת לשניה, בין המעבר מהאתר למייל/וואטס, לשיחה, לפגישה לדרינק לפגישה במיטה. הוא יכול להופיע בפתאומיות, ולחסל את כל הערב. אני זוכר שלפני שנים רבות רבות, הרבה לפני עידן האינטרנט כפי שהוא מוכר לנו היום. היה אתר אחד של פורומים, BBS קראו לו, הוא היה במבנה של דוס אני הייתי בן 22 בערך. זה היה טרם תקופת הממשקים הגרפיים. לפני הכל. ושם, היה לי קליק עם בחורה, קליק שנובע מהתכתבויות זורמות, קליק שנובע מדו-שיח שנון, תגובתיות הולמת, סגנון כתיבה דומה, קליק וירטואלי. עד שיום אחד החלטנו להיפגש, היינו משתי קצוות הארץ, החלטנו שנפגשים באמצע, במרכז. טרם תקופת ה: "שנתקדם להחליף תמונות" - אי אפשר היה לשלוח תמונות בכלל. ואני לא זוכר אם דיברנו בטלפון או לא, אבל כשנפגשנו - היה קליק. הלב החסיר פעימה - ואני יודע שגם לה, זה היה מעיין הדהוד מופלא כזה, כמו נשיקת אהבת אמת ב Once Upon a time כמו גל הדף עדין שלכאורה כולם מרגישים. זה ה!!! קליק. בין הקליק וה"אנטי-קליק" יש את התחום האפור, התחום הפרווה, זה שיש אנשים שלא מתפשרים שם: - "אם אין קליק, אנחנו לא ממשיכים" זה שיש אנשים שמוכנים לבחון אפשרויות: - "אם אין דחיה, אולי נידלק בהמשך, עדיף להכיר יותר" זהו התחום שבו רוב המפגשים קורים, ואם שני הצדדים מאפשרים, בודקים, מנסים אפשר לגלות חיבורים מדהימים. התחום האפור - הוא התחום של אלפי האפשרויות, אמנם הוא מאלץ אותנו לעבוד בשביל זה, אבל גם זה יכול להיות חלק מהנה מהריקוד הסווינגרי. ואז יש את ה"אנטי-קליק". הוא עובד ממש הפוך מהקליק. הוא כואב יותר, הוא מלווה במעיין אכזבה, גל ההדף העדין שיוצא כאן הוא כמו בליעת רוק עם בועת אוויר, כזה שיורד כואב בגרון - אבל ממש ממש מהר (מכאן שמו - קליק) ולדעתי הסיבה שהוא כזה כואב, מלווה באכזבה, והורג את המשך הערב נעוץ בכך שכן היה חיבור ראשוני בדרך התקשורת הקודמת ונוצרו ציפיות. ואז במעבר לדרך התקשורת הבאה, פתאום נוצר האנטי-קליק, והוא מצליף בך בכל הגוף. לדעתי זה המקום שבו בוודאות כדאי לעצור אין טעם לנסות ולהחיות סוס מת. זה המקום, שבו כדאי לעשות "אחורה פנה" ולחסוך את הזמן (ולפעמים את הכסף) במאמר מוסגר אוסיף שאם מאוד רוצים, הכל אפשרי אבל בעולם שבו כמות ההיצע גדולה יחסית, הרצון להשקיע את המאמץ יורד באופן ישיר לכמות ההיצע. אז אם קרה לכם "אנטי-קליק" אם זה אל מול תמונה, אל מול משהו שהאדם אמר, בפגישה הראשונה (בדרך כלל ברגע הראשון שרואים אחד את השני) במהלך הפגישה בעקבות מעשה / אמירה וכך הלאה. אתם יודעים טוב על מה אני מדבר. ומי שלא חווה "אנטי-קליק" עדיין - אשרייך :-) לחיי הקליקים והחוויות האחרות שבדרך, כולן חוויות שבהסתכלות הנכונה, יכולות להיזכר גם לטובה אדריאן