אנושיים
יופיו של החטא
פורסם ב - 22/06/2017 בשעה 22:29
9
1541
יש סרט כזה.
בוויקיפדיה: ..... https://goo.gl/GjnAJQ ..... לא מוצא צפייה ישירה אפילו באנגלית.
יגליקה מתפתה למימוש מיניותה, ובוגדת בבעלה. הנסיבות מקשות על הצופה להאשים אותה. גם על בעלה לוקה, שמחליט בניגוד למנהגי הכפר להתאבד במקום להרוג אותה.
סקס הוא דבר יפה. ויגליקה יפה גם. ולכן האקט המיני יפה עד מאד. אין חטא במין.
אין חטא בשום מין שנעשה בהסכמת כל הצדדים הנוגעים בדבר.
נשאלת השאלה: האם לוקה היה צד שנוגע בדבר?
בעיניי - חד משמעית כן!
המעשה של יגליקה לא היה חטא בפני עצמו, אבל בנסיבות, הוא היה חטא כלפי לוקה. הסיטואציה כולה, באופן עצוב ביותר, עולה בחייו של לוקה.
לצופה כמעט לא אכפת מלוקה.
התסריט בקושי מראה אותו.
אבל הוא שם, במלוא עליבותו.
פוליאמוריה וסווינג אינם חטא. פוליאמורי אמיתי, הוא אדם שאוהב יותר מאהבה אחת... ואוהב זה אוהב זה אוהב!!! שזה אומר מן הסתם גם שהוא מפגין אהבתו בהתחשבות ברגשות של האהובים עליו. סווינגר הוא אדם שעם בן-הזוג חוגגים את מיניותם בפורמט כזה או אחר החביב עליהם. גם כאן יש התחשבות ברגשות בני הזוג.
משום מה, רבים סבורים שזה לגמרי בסדר וסטנדרטי למעול באמונם של בני הזוג, או לשתף פעולה עם מעילות-באמון של אנשים אחרים.
כן, אני יודע... וואי איזה צדקן טרחן אני. קשה לקרוא את זה כשאתם נמנים על משתפי-הפעולה הללו, או על המועלים-באמון עצמם. ובכן, התיידדתי עם כאלו וגם עם כאלו. אני לא מתייג אדם רק על פי תגית אחת. ובנוסף, בדיוק כמו במקרה של יגליקה, יש נסיבות בהן בהחלט ניתן להבין אנשים.
אפס.
עם כל ההבנה, עדיין אני סבור שהבחירה הזו היא טעות מרה. אני סבור שאנשים שמחזיקים נישואין כושלים "בשביל הילדים" עושים טעות. אני סבור שמי שפועל מתוך פחדשבן הזוג יעזוב עושה טעות. אני סבור שמי שמשקר ומסתיר כדי לא להעמיד את הנישואין במבחן הזה עושה טעות. אני סבור שהדבר הנכון הוא להיות גלוי. ישר. מעילות סופן להתגלות, וההסתרה כואבת הרבה יותר מאשר המעילה עצמה.
כמה כובת?
ללוקה עד כדי התאבדות.
בחיים האמיתיים, שעליהם סופרים ותסריטאים מבססים את סיפוריהם, אנשים מתאבדים או רוצחים על רקע הכאב העמוק הזה. ובהרבה מאד מקרים אחרים - פשוט סובלים.
לא!
אני * ל א * מקבל את זה שאנשים מועלים באמונם של בני זוגם.
אני לא אשתף עם זה פעולה.
ואני כן אוקיע את זה מכל וכל, גם אם אני מחבב אותם או את משתפי-הפעולה.
החברה מבלבלת מאד בין מוסר לצדקנות.
זוהי לא צדקנות להוקיע מעשים כאלו. זהו מוסר בריא.
הצדקנות היא הדרישה המעוותת של החברה להכריח את כולם להתנהג לפי איזושהי שבלונה... שלפיה אין הומואים, לסביות, או גיוון מיני. מתאהבים, מתחתנים, וחיים באושר ובקושי סוגרים את החודש עד הפנסיה העלובה. לא לא. גם צדקנות של החברה אני לא מקבל.
אבל אל תקראו למוסר הבריא שלי צדקנות.
מי שלפעמים מתנהג כמו חרא, לא מסוגל לעמוד מול בן הזוג שלו ולתת לו את היושר המינימלי המתבקש... ומי שמשתף פעולה איתו... ובכן - רוצים לכעוס? כנראה שזה נוגע לכם בנקודה מאד עמוקה בפנים.