ליה
שמש שיזוף חיים ומוות
פורסם ב - 19/05/2012 בשעה 15:43
2
716
הקיץ כבר כאן.וכולנו צמאים לקרני השמש החמות ורצים אל החופים לספוג אותן ונשכבים על החול הרך ומתמסרים במלא מובן המילה למאור הגדול .אולי אני אשמע פולנייה מדי ונודניקית וקרצייה ,אבל אני חייבת להעלות זאת ...
יש שני אנשים יקרים בחיי שניהם חברים טובים ונאמנים ושניהם נלחמים במחלת המאה הארורה.......הסרטן .
חברתי שניצחה סרטן ראש ומייד אחריו סרטן שד.......וידיד יקר שנלחם בסרטן בלוטת הלימפה מזה 5 שנים...
לא ארחיב כאן על הניתוחים ותהליכי החלמה הקשים שקשורים בכך....ותעצומות נפש ......של שני האנשים היקרים לי....אגיע ישר לעיקר....
חברתי היקרה בעלת ספא גדול ומפואר מפנקת אותי תקופתית בטיפולי מים -בריכות חלב /דבש ,ג'קוזי וכו ואני שאני חולת מים מוכנה ומזומנה לטבול בכל שלולית העיקר להרגיש את מגע המים על הגוף מנצלת כל הזדמנות לעשות זאת ...באחד מהביקורים האחרונים טבלנו בג'קוזי כמה חברות....ללא קרם מקדם הגנה בפלג גוף העליון חשוף כמו תמיד. לא צריכה לספר לכם ,כולכם לבטח יודעים איך זה לרוץ בהתלהבות להתפנק בים או על שפת הבריכה... ולשכוח את עצמך.....
הצעקות שחטפתי מחברתי..........והנזיפות .....וההרצאות על נזקי השמש ......ומי כמוהה יודע מה הם הנזקים....האמת הבנתי שאנחנו משחקים באש....וזה הפיל אצלי לא מעט אסימונים וגרם לי להיות קצת יותר אחראיות בשמש....אני לא "אזיין" לכם בשכל ולא אחפור....אגיד רק שדבר אחד שלא ידעתי עליו בנוסף לכל הנזקים שהשמש מסוגלת לגרום כמו כוויות ,מחלות עור וכו ......לא ידעתי שהקרינה לשמש מסוגלת לעורר גידולים שקטים שיש לנו בגוף.....שאולי ללא הקרינה יכלו לשבת שם בשקט מבלי לפרוץ אולי אף פעם..
אז אני מתנצלת מראש גם אני שונאת הרצאות נדושות וטחינת מוח ......אבל יש דברים בגו.....ואם הנאמר בהמשך יפיל אצל כמה מאיתנו אסימון או שניים ויגרום לו לא להיחשף ולא לסכן את עצמו בשמש.......אז אני את שלי עשיתי...
====================================================================
מחלות הסרטן הן קבוצה של מחלות הפוגעת באיברים שונים בגוף ומתאפיינת בצמיחה בלתי מבוקרת של תאים באותו איבר. התאים הסרטניים מסוגלים להתנתק מהגידול הראשוני באיבר המסוים, לנדוד בדם להתמקם באיבר אחר ושם להתרבות ללא שליטה. זוהי גרורה. בכל מקום הם מפרישים חומרים שעוזרים להתפשטותם ופוגעים ברקמות הבריאות.
כנראה יש גורמים רבים להתפרצות המחלה באדם מסוים. איננו מבינים את כל הגורמים, אך ברור שגם הגוף וגם הנפש מעורבים בגרימת המחלה. כיום עם ההתפתחות והתגליות הרבות בתחום הגנטיקה יש נטייה לחשוב שזה הגורם העיקרי. הניסיון והתצפיות מראים שהגורמים העקריים מתמקדים בשני מרכיבים:
1. גורמים פנימיים של המערך הנפשי: טראומות רגשיות, מתח נפשי, חשיבה שלילית, דאגנות, שפיטה, עייפות מוגזמת, כעסים, טינה וכו'. כל אלה ועוד עלולים להוות קרקע נוחה להתפרצות המחלה.
2. גורמים חיצוניים: אורח חיים פיזי שגוי כמו תזונה מזיקה (חומרי הדברה וחומרים כימיים בכלל, עודפי סוכרים ומלח, טיגון, מוצרים מן החי ועוד), אויר מזוהם, מים מזוהמים, ===קרינה !!!=== עודפת, חוסר פעילות גופנית (הפעילות מזרימה דם ומגבירה חילוף חומרים).
כיום חושבים ש-80% מהסיבות להתפרצות המחלה נובעים מהגורמים שצוינו לעיל.
לסיכום: אני לא אומרת שיש להתנזר מהשמש ממש לא.......אני אומרת שיש לצרוך את קרניה החמות בתבונה .
שימרו על עצמכם .....
קיץ חמים נעים ובטוח לכולנו
פוסט זה מוקדש לחברתי האהובה וידידי היקר -אתם משמשים לי השראה של תעצומות נפש ,כוח רצון וכוח לחיות ולמצות את החיים עד תום.
בהמון המון המון אהבה
ליה