אנושיים
"מה מחפשים?"
פורסם ב - 15/05/2011 בשעה 16:28
1
690
מה מחפשים?
חלק מהזוגות מתחילים את השיחה מייד בשאלה הזו. זה משום שהם _ ל א _ מחפשים את השיחה הכתובה. אולי הם יחפשו כימיה בשיחת הטלפון. או בפגישת ההיכרות. ואולי מעניין אותם רק איך אתם נראים - ואת הכימיה יחפשו רק במגע. בשאלה הזו - "מה מחפשים?" - שנראית לחלקנו ישירה מדי, או אולי מוקדמת מדי, ואולי חסרת נימוס - הם למעשה חותרים בדיוק כמו כולם לבדוק אפשרות להתאמה. הם רוצים לשמוע דברים בסיסיים כדי לדעת אם מתאים להם. ופעמים רבות אם זה לא מתאים - הם אפילו לא יכתבו "תודה ושלום" מנומסים - הם פשוט יסגרו את הצ'אט וייעלמו, באותה חדות (גסה?) בה פתחו אותו. לפעמים אני שואל אנשים כאלו האם בכלל קראו את הכרטיס שלנו (שמציין שמחפשים _ ר ק _ להתכתב). ולפעמים עונים לי בבטחון מלא שקראו, ומייד באותה נשימה (באותה שורה בצ'אט) שואלים אם אנחנו רוצים להיפגש היום. מגוחך!
אני חושב שלקצב האישי של אנשים יש משקל רב בהתאמה. אם גס בעיניכם שמישהו שואל כבר בשורה ראשונה "מה מחפשים?" - אז כנראה זה אבוד מראש. מילא אם היו רושמים "מה אתם מחפשים?"... מצחיק - אבל יש הבדל, נכון?
העניין הוא שמשורה אחת קטנה קשה להתרשם. האם אנחנו באמת רוצים לפסול כל-כך מהר? אולי מולנו אנשים יפים ומעניינים, שהמקלדת היא לא החברה הכי טובה שלהם? שהביטחון שלהם דרכה אינו הכי גדול בעולם? האם זה אומר שהם לא יתאימו? אפשר תמיד לענות פשוט: "מחפשים לדעת קודם מה _ א ת ם _ מחפשים!" ולראות מה קורה. אפשר להוריד את רמת הפוביות, להציע לשוחח בטלפון - ולבדוק אם שם הצד השני נשמע יותר נינוח. מטיבענו אנחנו ממהרים לשפוט - ולא תמיד בחכמה.
"מה אתם מחפשים?"
מאחורי השאלה ישנה אמירה לגביכם. אמירה שהיא כנראה נכונה, והיא: שאתם מחפשים משהו.
והנה כרגע יש מישהו ששואל אתכם מהו אותו משהו. אולי מתוך רצון להידמות ככל האפשר לאותו המשהו בדיוק, ואז לתת אותו לכם. בהנחה שאתם לא מוצפים בציפצופים של פנייה לצ'אט... מה רע לתת הזדמנות?
מהנסיון המזערי שלנו, למדנו שאנשים נשמעים באופן קיצוני (אוף- למה אי אפשר להדגיש פה מילים??? תנו לי להדגיש שוב: באופן קיצוני!!!) שונה כשהם כותבים משפט - לעומת כשהם אומרים אותו. הנסיון הזה אמנם מזערי בכמות הזוגות שפגשנו בפועל - אבל אחרי שנה של התכתבויות אינטנסיביות עם השדונים, אני יכול לומר שאפילו לאחר היכרות עמוקה, אינטימית ואינטנסיבית - המילה הכתובה מטעה מאד.
לאלו שמרבים לקרוא מה שאני כותב יש בודאי איזושהי תפיסה לגבי איזה מין אדם אני. למשל, ליה הענוגה חושבת שאני איש נורא סבלני ומנומס. חחחחחחח שירה שלי משתעשעת מאיך שרואים אותי פה! היא זו שמכילה (ריגשית) כל אדם באשר הוא. אני העצבן שמנסה ללמוד ממנה. אבל בכתב... אני יכול להצטייר כמלאך.
מה אני מנסה להגיד?
אני מנסה לומר שאם אתם אכן מחפשים, והנה הופיע משהו - למה לא לבדוק? במקום לפסול אחרי 7 שניות - אפשר לפסול אחרי 3 דקות. נראה לי שבחישובי עלות/תועלת זה יוצא כדאי. ההשקעה עדיין קטנה מאד.
===================================================================================
"מה מחפשים?"
"אנחנו מחפשים זוג מקסים לקשר מתמשך ובילעדי!"
כן, כן. רבים כאן מחפשים את זה.
הותיקים יודעים שזה לא יבוא בכח. המתחילים שמחפשים דבר כזה... הם יושבים זמן רב על שפת הבריכה, מביטים על המים - ולא נכנסים.
בשביל מה באתם לכאן?
ענו לעצמכם בכנות. בשביל מה?
אתם עומדים לפתוח בזוגיות שלכם מקום שלא טריויאלי לפתוח. לפחות לא בהתחלה. דברים יצופו. אתם לא יודעים מה.
(תשאלו כל אחד מהמנוסים. אין אחד שהקינאה/הקשיים לא הפתיעו אותו במקום שבכלל לא ציפה. המקומות הצפויים הם הכי קלים דוקא: בין אם כי אנו מתכוננים אליהם, ובין משום שהם מתגלים כפשוטים בהרבה משציפינו.)
היי, אתה שם שקורא כרגע... תגיד: איך הכרת את אשתך? האה?
אולי שלחת מכתב באתר היכרויות: "מחפש אשה יפה מבחוץ ומבפנים לקשר מתמשך ובילעדי של התענגות בשרים"?
מה, לא?! אבל למה לא? הרי זה מה שחיפשת לא?
רובנו הכרנו את בני זוגנו באקראי במהלך החיים. זה יחסית קל. הקונצנזוס הוא שבודדים יחפשו בני זוג. כל מי שפנויה בסביבה - לגיטימי לרצות בה. נכון?
אז... ברוכים הבאים לעולם הסווינגרס.
כאן לגיטימי לרצות בכל זוג. פנוי או לא. גם בנו, תתפלאו - אנחנו אמנם לא נסכים, אבל זה תמיד מחמיא :)
אז שוחחתם עם זוג. אז הם בראש טוב. מתאימים. אז נפגשתם איתם, ו... הם לא הכי מושכים שבעולם.
מה לעשות?
לא בכח! זה מה לעשות.
אם הם לא מעוררים בכם רצון למגע - אז עיזבו!
נפגשתם לשם קשר בעל אופי מיני מובהק. כואב לכם לשמוע את זה? אתם מחפשים משהו יותר עמוק?
אז תנו לי לספר לכם:
לפנות בית מילדים. או לנסוע רחוק (איפה הם גרים?). או לשכור צימר. או להקים אוהל בים. למכור למשפחה סיפורים מצוצים מהאצבע. להתראות פחות עם החברים האחרים שלכם.... כל זה לא יאפשר לכם להתראות עם הזוג-המאהב הרבה מעבר לפעם בשבועיים. אולי בהתחלה כן. אם תהיו בהתלהבות (כמו שראוי) אז בודאי תמצאו את הדרך כמעט בכל מחיר. אבל לאורך זמן רב - לא תוכלו לעצור את החיים. וההתלהבות הזו - מניין היא באה? מהעובדה שיש מגע. לא התלהבתם ככה מאף זוג חברים שאיתם שוחחתם בסלון. גם לא שמרתם חברים כאלו "רק לעצמכם". שמחתם לחלוק אותם עם חברים נוספים. והנה... לעולם החדש הזה יש חוקים חדשים. ובכל רביעייה נוצרת מערכת חוקים שונה.
(מניין לי?! הרי הייתי רק ברביעיה אחת. וגם רק בזוגיות אחת, למי ששואל. אבל אני יודע! פשוט כי אני משוחח הרבה. שומע ומפנים ככל יכולתי. כי זה מרתק אותי.)
אז יעבור זמן, ואתם תגלו שעם כל עומקם של הרגשות שלכם כלפי הזוג השני - עיקר הקשר הוא סביב מיניות. ואם יתמזל מזלכם, יעבור עוד זמן - ואתם תגלו שאתם חברים. ואז יעבור עוד - ופתאום תהיו חברים ממש טובים. ואם זכיתם בכל הקופה, יש מצב שתחושו אוהבים ונאהבים ברביעיה. זו תחושה עם עוצמות שקשה להסביר.
ויחד עם כל אותם רגשות - אתם תדעו בודאות: שבלי התשוקה המינית שמהווה את הציר המרכזי בקשר הזה - לא היה אפשר לקיים אותו כפי שהוא.
גם כשהתחתנתם, אתם (אני מקווה) לא בחרתם בבן-זוג שכלפיו המשיכה אפסית. אולי לא על משיכה מינית מושתת הקשר. אולי אפילו היה לכם בעבר סקס הרבה יותר טוב עם פרטנרים אחרים. אבל לא סביר שהתפשרתם והקמתם בית עם מי שלא מושך אתכם.
אז לכל אלו שמחפשים קשר רציני, פונים אלי, משוחחים איתי... ונשארים חודשים רבים על שפת הבריכה בלי להכנס למים:
אני בד"כ לא כל כך נחרץ באמירות שלי, אבל תסלחו לי - אני נאלץ הפעם לומר: אתם לא בכוון הנכון.
you can't hurry love. אבל להמתין לה בלי לתת לה הזדמנות - זו כסילות. מי שלא נכנס למים - לא נרטב. אם תכוונו את עצמכם למצוא זוג שמתאים לבילוי מיני ממושך של לילה אחד בודד, זה יהיה הרבה יותר קל. אחרי אותו לילה אתם תגלו אם הם מתאימים ליותר מזה, וגם הם יידעו עליכם יותר, ויראו מה מתאים להם הלאה.
גם השדונים שלנו רצו קשר ארוך ובילעדי. אז מה? הם הואילו להיפגש איתנו למרות שאנחנו _ מ מ ש _ ל א _ רצינו קשר בילעדי. עובדה שהם קיבלו מה שהם רצו. עובדה שהם קיבלו הרבה יותר ממה שהם רצו - ועומק הקשר מבהיל הכי פחות דוקא אותי, שכה חששתי מבילעדיות ועומק והשפעה חזקה של זוג בודד על החיים שלנו.
"החיים הם מה שקורה לנו בזמן שאנו עסוקים בתכנון תכניות אחרות". האמרה הזו כל כך נכונה!
אז מהו הכיוון הנכון?
אם אתם _ ב א מ ת _ מעוניינים - אין מצב שאינכם מצליחים למצוא זוג שראוי לבלות איתו לילה. אני לא מדבר על מראה בלבד. אני מדבר על כל השילוב. גם אופי וטמפרמנט.
במילים אחרות, אני פשוט אומר לכם: "לכו להזדיין!"
לא 'עם כל אחד'. ואם ייצא מזה הרבה יותר (או לפחות קצת יותר) - תשמחו!
בהצלחה, ליאור.